Daelzicht
< Terug naar lijst

Medewerker Begeleiding B ( Structureel)

Medewerker Gedragscomplex (MVG)

Solliciteren

Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg? En ben jij geïnteresseerd in de doelgroep cliënten, die naast hun verstandelijke beperking ook te maken hebben met moeilijk verstaanbaar gedrag (mvg) en waarbij een beroep wordt gedaan op jouw sterke persoonlijkheid en improvisatievermogen? Waar je van je collega’s op aan kunt en waar elke dag nieuwe uitdagingen biedt? Wil jij graag aan de slag met onze doelgroep cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag? Lees dan verder!

Voor onze Beschermd Wonen locaties in de regio Noord-Limburg en Midden-Limburg hebben wij vacatures voor:

Medewerker Begeleiding Gedragscomplex (MVG)
Contract voor onbepaalde tijd, aantal contracturen (8-28 uur) in overleg

Zo ziet jouw baan eruit
Als medewerker begeleiding begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte bewoners die samen leven binnen onze locatie. Je ondersteunt de bewoner met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. De mate van zorg en ondersteuning is uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt. Je werkt samen met een collega. Je hebt dus altijd iemand met wie je kunt overleggen en samen kunt optrekken.

Als medewerker begeleiding geef je op een consequente manier uitvoering aan de hulpvragen die in het begeleidingsplan van de cliënten (met moeilijk verstaanbaar gedrag) zijn omschreven. Daarnaast ben je als medewerker mede verantwoordelijk voor het bieden van een duidelijke structuur, die op elke cliënt afzonderlijk is toegespitst.

Het is belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Ook sta je voor elkaar klaar als het eens nodig is. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn.

Fysieke agressie komt voor, het is belangrijk dat je alert bent en signaleren kunt herkennen zodat escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Dit is een uiting van frustratie en is niet persoonlijk gericht.

Locatieprofiel 

In Noord-Limburg en Midden-Limburg zijn diverse soorten woongroepen en dagbestedingen te vinden die gericht zijn op onze cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag, zogenoemde ‘gedragscomplexe’ woongroepen. Denk hierbij aan woongroepen op onze instellingsterreinen in Koningslust en Heel, of ’t Raayke in Tienray (Kind en jeugd).

In deze woongroepen wonen cliënten met verschillende niveaus van functioneren, de verstandelijke beperking wordt gecombineerd met psychiatrische ziektebeelden en gedragsproblematiek, waarbij te denken valt aan (een combinatie van) autisme, bipolaire stoornis en destructief gedrag. Elke gedragscomplexe locatie (en individuele cliënt)  is weer anders qua niveau, leeftijd, samenstelling, mate van verzorging en soort huisvesting. Individuele benadering van de cliënten is het uitgangspunt van de zorgverlening. 

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.537,- en € 3.432,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast dienstverband op basis van 8-28 uur per week als medewerker begeleiding B.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

  • Je hebt een sterk empathisch vermogen. Je voelt je cliënten, en ook hun familieleden, goed aan. Tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen en heb je doorzettingsvermogen. Vertoont een cliënt agressief gedrag? Dan treed je consequent op om de rust terug te brengen. Je werkt graag samen met je collega’s, maar kunt ook goed zelfstandig beslissingen nemen. Verder heb je:
  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn, sph of pedagogiek.
  • Aantoonbare affiniteit en werkervaring met mensen met een ernstige verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek (moeilijk verstaanbaar gedrag.
  • Heb jij ervaring in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en/of psychiatrie en wil jij graag de stap maken naar de gehandicaptenzorg? Ook dan ben je van harte welkom!

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website https://www.daelzicht.nl/werkenbij en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren 

Interesse? Solliciteer via de knop "Solliciteren". Nieuwsgierig? Of wil je gewoon eens weten wat werken met een gedragscomplexe doelgroep inhoudt? Dan kun je contact op nemen met Frank Dullens (recruitment) via 0611179029.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg. 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Vacature delen op:

Vacaturetype / functietype:

Contract
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Wisselende diensten

Startdatum:

01-12-2023

Sluitingsdatum:

30-06-2024

Locatie:

Limburg

Contactpersonen:

Frank Dullens
mobiel: +31 611179029

Bedrijfspagina:

http://www.daelzicht.nl
Terug naar boven