Daelzicht
< Terug naar lijst

Medewerker Begeleiding - Uiteenlopende hulpvragen - Heel

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg

Solliciteren

Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg? En dat het liefste met een groep cliënten met uiteenlopende hulpvragen? En dat in een omgeving waarbij geen dag hetzelfde is, maar 1 ding nooit verandert, namelijk dat wij onze cliënten de best mogelijke zorg en begeleiding willen bieden? Dan past deze vacature bij jou!

Voor onze locaties Daalzicht 1A/10 in Heel hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg
24-28 uur p.w., vast contract, FWG35

Zo ziet jouw baan eruit

Als medewerker begeleiding bied je, zowel individueel als in teamverband, begeleiding en ondersteuning aan de cliënten woonachtig op deze locatie in Heel. Dit doe je in samenspraak met je collega’s waarbij wordt gewerkt vanuit een ondersteuningsplan. Binnen deze woongroep is het erg belangrijk dat je werkt vanuit de houding zorgen dat (faciliteren) in plaats van zorgen voor (verzorgen). Bij het begeleiden is ook altijd ruimte voor humor en persoonlijke aandacht. Gezelligheid maak je tenslotte samen. Je bent iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat. Je bent creatief en zoekt, voortdurend naar de mogelijkheden van de cliënt.

Locatieprofiel 

De locaties Daalzicht 1A en Daalzicht 10 zijn verschillende woonhuizen in Heel waar in een huiselijke en gezellige woonomgeving bewoners worden begeleid en verzorgd. De doelgroep is zeer divers. De leeftijd verschilt tussen de 36 en 77 jaar. Alle cliënten zijn mobiel. Op beide locaties hebben we te maken met diverse ziektebeelden, waaronder, autisme, Fragile X syndroom,  auditieve en visuele problematieken. Er zijn cliënten waarmee je een gezellig praatje kunt maken, maar we hebben ook cliënten  waar weinig tot geen verbale communicatie mee mogelijk is. Volop afwisseling en uitdaging dus! Het zorgt ervoor dat jij als medewerker begeleiding in staat moet zijn om verschillende begeleidingsstijlen aan te bieden, goed en snel moet kunnen omschakelen wat betreft begeleidingsstijlen en goed dient te kunnen anticiperen op de verschillende zorgvragen. Je moet goed signaleren en anticiperen. Cliënten van Daalzicht 1A en 10 houden van gezelligheid, maar zijn gebaat bij structuur, veiligheid en duidelijkheid.

Onze cliënten hebben naast hun verstandelijk beperkingen ook te maken met gedragsproblematiek en autisme. Dit maakt het een uitdagende groep met een breed scala aan zorgvragen, waarbij iedere cliënt vraagt om een specifieke benadering. Je staat er gelukkig niet alleen voor! Op deze locatie werk je samen in een team van 10 collega’s. Er wordt gebruik gemaakt van pagers, waardoor je bij calamiteit altijd direct hulp geboden krijgt vanuit de omringende Daelzicht woningen. Je ondersteunt cliënten in meer of mindere mate bij het uitvoeren van de ADL-taken en er komen verzorgende werkzaamheden voor.

Het merendeel van de cliënten houdt van samen gezellig wat ondernemen, zowel in huiselijke kring als daarbuiten. Te denken valt aan de disco, koffie drinken, terrasje pikken, naar de winkel gaan, wandelen, fietsen, spelletjes spelen op de woongroep, avondclub, sjoelen en de Taveerne (ontmoetingsplek). De één gaat met begeleiding, de ander kan zelfstandig gaan.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 35 tussen € 2.393,- en € 3.360,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie van Medewerker Begeleiding A.
  • Een vast contract voor 24 tot 28 uur per week.
  • Flexibele diensten en invloed op je rooster.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

Om jouw cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt. Je bent geduldig, maar staat tegelijkertijd stevig in je schoenen als een cliënt jouw grenzen opzoekt. Met jouw organisatievermogen, creativiteit en pro activiteit organiseer je precies die activiteiten die ervoor zorgen dat cliënten het gezellig hebben thuis. Verder heb je:

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn, sph of pedagogiek.
  • Geen bezwaar tegen het werken in een rooster met wisselende diensten (geen nachtdiensten).

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website Werken bij Daelzicht | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren 

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren’. Heb je over de procedure neem dan contact op met Frank Dullens, recruiter, via 0611179029. 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

 

Vacature delen op:

Vacaturetype / functietype:

Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Wisselende diensten

Startdatum:

24-09-2024

Sluitingsdatum:

23-10-2024

Locatie:

Heel

Contactpersonen:

Frank Dullens
mobiel: +31 611179029
Terug naar boven